Ελλάδα

Καθηγητής για 2χρονη στη Θεσσαλονίκη: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι αγκάλιασε τον μπαμπά της και προκλήθηκε σπίθα

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το μόλις 22 μηνών κοριτσάκι, το οποίο υπέστη εγκαύματα όταν ανεφλέγη μπιτόνι βενζίνης, την ώρα που ο πατέρας του επιχειρούσε να γεμίσει το ντεπόζιτο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην υπόθεση ανάφλεξης στη Θεσσαλονίκη. «Δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό, διότι δεν μπορεί να πάρει φωτιά η βενζίνη αν δεν υπάρχει σπίθα. Μπορεί να δημιουργηθεί σπίθα από την τριβή αλλά είναι σπάνιο. Εκκένωση μεταξύ δύο ρούχων που μπορεί να συσσωρεύουν φορτίο μπορεί να συμβεί αλλά αυτό γίνεται μόνο μετά από τριβή», ανέφερε.

«Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας το γεγονός ότι το παιδί αγκάλιασε τον πατέρα του και δημιουργήθηκε σπίθα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η βενζίνη έχει χαμηλή θερμοκρασία ανάφλεξης και δεν αυτοαναφλέγεται, πρέπει να υπάρξει πηγή φλόγας ή να πέσει σε καυτή επιφάνεια, δεν γίνεται να αρπάξει φωτιά χωρίς να υπάρξει υψηλή θερμοκρασία».

«Ίσως υπήρχε κάποια πηγή φλόγας και να έγινε ότι έγινε. Ακόμη και αν το αυτοκίνητο ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ανάφλεξη», σημείωσε.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Σημειώνεται πως οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς εκτιμούν πως το νεαρό της ηλικίας του παιδιου θα είναι στα θετικά για την πορεία της υγείας του.

Ο πατέρας της μικρής βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ωστόσο όπως ο ίδος περιέγραψε την ανατριχιαστική στιγμή που το κοριτσάκι τυλίχθηκε στις φλόγες είπε:

«Έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου με μπιτόνι και χωνί. Τότε η κόρη μου ήρθε από πίσω και με αγκάλιασε. Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση πώς προκλήθηκε ο σπινθήρας, δεν μπορώ να το αιτιολογήσω».

Χθες, στον ANT1 μίλησε και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, Ελπίδα Χοχλιουρού, όπου νοσηλεύθηκε αρχικά το μικρό αγγελούδι πριν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία.

Η κ. Χοχλιουρού ανέφερε πως «οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση για να σώσουν τη ζωή της και μετά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», συμπληρώνοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα εγκαύματα είναι σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του σώματός της. Τέλος, πρόσθεσε πως «το παιδί παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση και θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλα χειρουργεία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top