Πολιτική

Μητσοτάκης από Αίγιο: Έχουμε το θάρρος να υψώσουμε ανάστημα στις πολυεθνικές για τις τιμές

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αλλά και στη μάχη κατά της ακρίβειας και της στάσης των πολυεθνικών να τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αίγιο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος να πει κάποιος δεν θα ψηφίσω. Είναι πολύ σημαντικό για μένα όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες να λέω ότι είμαι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη. Αυτή τη δύναμη θα την αξιοποιήσω προς όφελος των Ελλήνων» και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε πρωτίστως όσους ψήφισαν τη ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες για να δώσουν ξανά ισχυρή εντολή στο κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιστολική ψήψο υπενθυμίζοντας ότι «ήμασταν μόνοι μας και σε αυτή τη μεγάλη θεσμική αλλαγή. Είναι ευχάριστο να μας λένε πόσο καλά οργανωμένη είναι η επιστολική ψήφος, αυτή την Ελλάδα θέλουμε».

«Η Ελλάδα που έχει το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της στις πολυεθνικές. Μας λένε από την αντιπολίτευση γιατί το κάναμε και τους απαντώ, εσείς είστε δηλαδή με τις πολυεθνικές;» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «θέλουμε να βάλουμε πίειση στις πολυεθνικές για να μην πουλάνε τα προϊόντα σε διαφορετικές τιμές επειδή η Ελλάδα είναι μια διαφορετική αγορά».

«Δεν πρέπει να γυρίσουμνε πίσω. Αν τα κόμμματα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για τις ευρωεκλογές, θα μιλούσαμε για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Έρχονται, όμως, και τάζουν 45 δισ. την 4ετια για να θεραπεύσουν δήθεν τις παθογένεις και το λένε αν και γνωρίζουν ότι δεν υάρχουν λεφτόδεντρα και αυτό θα μας οδηγούσε σε χρεοκοπία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top