Διεθνή

Με ομοβροντία οβίδων απάντησε στο Ισραήλ η Χεζμπολάχ για τον θάνατο κορυφαίου διοικητή της

Ο ισραηλινός στρατός κατέγραψε την εκτόξευση περίπου 150 οβίδων από τον Λίβανο το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια ισχυρού βομβαρδισμού στις βόρειες περιοχές του Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF). Η ομοβροντία αυτή, που αποδίδεται στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έρχεται την επαύριο του θανάτου ενός από τα κορυφαία στελέχη της φιλοϊρανικής οργάνωσης από ισραηλινή επίθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της υπηρεσίας Τύπου του στρατού του Ισραήλ, ορισμένες από τις οβίδες αναχαιτίστηκαν από δυνάμεις αεράμυνας, αλλά κάποιες έπεσαν σε μια σειρά από περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Από τους βομβαρδισμούς ξέσπασαν πυρκαγιές σε ορισμένες περιοχές. Διενεργείται έρευνα για τα περιστατικά αυτά, σημείωσε η υπηρεσία Τύπου του στρατού.

Οι επιθέσεις από αέρος έφτασαν σε δύο κύματα στο βόρειο Ισραήλ, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Περίπου 70 από τις οβίδες στόχευσαν την περιοχή Μερόν. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Η ίδια η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους με στόχο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις και ένα στρατιωτικό εργοστάσιο ως απάντηση στον θάνατο ανώτερου διοικητή της.

Νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε συναγερμό αεροπορικής επιδρομής στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οπως αναφέρει η πύλη Ynet, σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές της Ανω Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Σάφεντ και Ρος Πίνα, καθώς και στην περιοχή της λίμνης Τιβεριάδας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Τιβεριάδας.

Ανταποκριτής του δικτύου Al-Mayadeen, που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι η εκτόξευση πυραύλων πραγματοποιήθηκε σε διάστημα περίπου 30 λεπτών.

Αυτές οι τελευταίες αναφορές για επιθέσεις με ρουκέτες στο Βορρά ακολουθούν την υποτιθέμενη εξουδετέρωση από το Ισραήλ του Τάλεμπ Αμπντάλα, του πιο σημαντικού διοικητή της Χεζμπολάχ που έχει σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ ανέφερε στη συνέχεια ότι ως απάντηση στις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, ο Ισραηλινός Στρατός διεξήγαγε κύμα αεροπορικών επιδρομών στον νότιο Λίβανο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top