Ελλάδα

Αμοργός: Δεύτερη ημέρα που αγνοείται 59χρονος – «Οι έρευνες εστιάζονται στα βόρεια, προς τη θάλασσα» λέει ο δήμαρχος

Στα ύψη έχει φτάσει η αγωνία για την τύχη του Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλιμπερτ ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται για δεύτερη μέρα μετά την βόλτα για πεζοπορία που αποφάσισε να κάνει το μεσημέρι της Τρίτης στα μονοπάτια της Αμοργού.

Για τη διαδρομή που ακολούθησε ο 59χρονος μίλησε στην EΡΤ ο δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραϊσκος.

«Σε λίγο θα κλείσουμε τα δύο εικοσιτετράωρα» είπε ο κ. Καραϊσκος αποκαλύπτοντας ότι οι αρχές από χθες (Τετάρτη) το μεσημέρι εστιάζουν σε μια περιοχή που είναι αρκετά μεγάλη περιοχή που καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο του νησιού».

Μιλώντας για τις έρευνες που διεξάγονται με χερσαία, εναέρια και πλωτά μέσα, ο δήμαρχος του νησιού τόνισε ότι η διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε είναι ένα πολυσύχναστο σημείο με χαμηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο αγνοούμενος τουρίστας άλλαξε διαδρομή και επέλεξε μια άλλη διαδρομή, πιθανότατα πιο δύσβατη. Μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνώριζε το νησί καθώς είχε ξαναέλθει.

Αναφορικά με το αν είχε μαζί του κάποιο κινητό τηλέφωνο απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι οι Αρχές αναζητούν τα ίχνη από το στίγμα που τους δίνει η κεραία.

«Στις έρευνες συμμετέχει η αστυνομία. Έχει έρθει κλιμάκιο και από τη Νάξο. Είναι οι αξιωματικοί από την Αστυνομική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, η Πρεσβευτική, το Λιμενικό εθελοντές, η Εθελοντική Διασωστική ομάδα της Αμοργού και ομάδα από την Πάρο», πρόσθεσε ο κ. Καραϊσκος. Επιπλέον, όπως είπε, έρευνες διεξάγονται και με drone εστιάζοντας στο βόρειο κομμάτι του νησιού, προς τη θάλασσα.

Ο άνδρας ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί της Τρίτης πεζοπορία από την Αιγιάλη ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πινακίδα, τις 4 ώρες και 5 λεπτά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top