Τεχνολογία

Nvidia: Έριξε από τον θρόνο της τη Microsoft

«Ιστορική» στιγμή για την εταιρεία Nvidia, η οποία σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου, κατάφερε να «ρίξει» τη Microsoft από την κορυφή και μπήκε επισήμως στο κλαμπ των «τρισεκατομμυρίων» ευρώ (σε αξία).
 
Η Nvidia, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, πέτυχε αύξηση των μετοχών της στα 135,18 δολάρια, ανεβαίνοντας κατά 3,2%.

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 3,332 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς Microsoft και Apple,  που εδώ και καιρό διεκδικούν την πρωτιά στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Η πρωτιά της Nvidia στον τομέα κατασκευής τσιπ, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση και την εξαγωγή συμπερασμάτων για μερικά από τα πιο ισχυρά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, της έχουν εξασφαλίσει μερικούς από τους πιο περιζήτητους πελάτες στον κόσμο.

Η Nvidia κατέχει περίπου το 80% της αγοράς για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε κέντρα δεδομένων, μια επιχείρηση που έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής, καθώς το OpenAI, η Microsoft, η Alphabet, η Amazon, η Meta και άλλες εταιρείες μάχονται να αποκτήσουν τους επεξεργαστές που απαιτούνται για τη δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και την εκτέλεση όλο και μεγαλύτερου φόρτου εργασίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top