Αθλητισμός

Euro 2024: Με buzzer beater στο 98′ η Ιταλία μπήκε στους «16», ψυχρολουσία για τους Κροάτες

Ο Τζακάνι με γκολ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε την πρόκριση στους «16» του Euro 2024 στην Ιταλία, μετά το 1-1 με την Κροατία!

Ο Λούκα Μόντριτς με γκολ στο 55′ έκανε το 1-0 για τη «χρβάτσκα», ενώ στο 90’+8′ ο Ζακάνι διαμόρφωσε το τελικό σκορ για την «σκουάντρα ατζούρα».

Η Κροατία ξεκίνησε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο 5′. Ο Σούσιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Ντοναρούμα κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 11′ οι Ιταλοί απάντησαν, όταν ο Ντιμάρκο έβγαλε σέντρα, ο Πελεγκρίνι έπιασε την αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Λιβάκοβιτς.

Στο 27′ ο Ρετέγκι έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 27′ ο Λιβάκοβιτς έκανε τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Μπαστόνι.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 36′, όταν ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Πελεγκρίνι.

Ο Φρατέζι πέρασε στο ημίχρονο στη θέση του Πελεγκρίνι, με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή στο 52′ να κάνει χέρι και να δίνει πέναλτι στην Κροατία!

Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε το σουτ. Στην εξέλιξη της φάσης ο αρχηγός της «χρβάτσκα» με δυνατό σουτ εξ επαφής έκανε το 1-0 για τη χώρα του!

Η «σκουάντρα ατζούρα» προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να πάρει μέτρα στο γήπεδο, με σκοπό να ισοφαρίσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Κροατία έκλεινε καλά τους χώρους, δυσκολεύοντας αρκετά την ανάπτυξη των παικτών του Σπαλέτι.

Ο Μπαστόνι στο 79′ έσωσε την εστία του Ντοναρούμα, καθώς την τελευταία στιγμή έβαλε το κεφάλι και έδιωξε την μπάλα πριν φτάσει στον Μπούντιμιρ.

Ο Κιέζα στο 87′ έκανε επικίνδυνη σέντρα, η μπάλα περάσε από τον Σκαμάκα που δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς.

Στο 90’+6′ ο Μπούντιμιρ έδωσε στον Πέρισιτς, όμως το σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά.

Στην τελευταία φάση του αγώνα η Ιταλία βγήκε στην επίθεση με τον Καλαφιόρι, εκείνος μοίρασε εξαιρετικά αριστερά και ο Ζακάνι πλάσαρε ιδανικά τον Λιβάκοβιτς για το 1-1!

Οι ενδεκάδες:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (80′ Μάγιερ), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (70′ Μάγιερ), Σούτσιτς (70′ Πέρισιτς), Πάσαλιτς (46′ Μπούντιμιρ), Κράμαριτς (90′ Γιουράνοβιτς).

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81′ Τζακάνι), Μπαρέλα, Ζορζίνιο (81′ Φατζόλι), Ρασπαντόρι (75′ Σκαμάκα), Πελεγκρίνι (46′ Φρατέζι), Ντιμάρκο (57′ Κιέζα), Ρετέγκι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top