Ελλάδα

Iωάννινα: Έρευνες για κύκλωμα στις φυλακές Σταυρακίου – Σύλληψη αστυνομικού, κρατούνται ο υποδιευθυντής και υπάλληλοι

Ενδελεχή έρευνα στις φυλακές Σταυρακίου στα Ιωάννινα πραγματοποιούν από χθες οι «Αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι κυκλώματος εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.gr, το Νο1 του κυκλώματος είναι ένας κακοποιός Αλβανικής καταγωγής, που κρατούνταν στις φυλακές τις Κέρκυρας και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Ιωαννίνων.

Στο κελί του βρήκαν το πρωί της Δευτέρας πολλά φιξάκια με ναρκωτικά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διατηρούσε στενές επαφές με γυναίκα σωφρονιστικό, στην οποία έκανε δώρο της τάξεως των 8.000 ευρώ.

Και ο υποδιευθυντής των φυλακών, ο οποίος κρατείται, περνάει από το κόσκινο των διωκτικών αρχών,ενώ σημειώνεται πως ήταν Διευθυντής στις φυλακές Κέρκυρας, πριν επιστρέψει στα Ιωάννινα και αναλάβει ως Υποδιευθυντής.

Ταυτόχρονα με τα Ιωάννινα οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούν από χθες το πρωί και στην Κέρκυρα, σε καταυλισμό με Ρομά και έγινε προσαγωγή ενός νεαρού Ρομά.

Ένας αστυνομικός συνελήφθη χθες, ο οποίος υπηρετεί στο τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πέραν του υποδιευθυντή κρατούνται ακόμη δύο διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας προσήχθησαν άλλοι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ξεκίνησε εχθές στο σωφρονιστικό κατάστημα, δημιουργήθηκε μικρή ένταση με κρατούμενους να καίνε παπλώματα, η οποία εκτονώθηκε σχετικά γρήγορα.

Οι «Αδιάφθοροι» ερευνούν μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο οι κρατούμενοι είχαν κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά στην κατοχή τους.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ήδη σχηματίζεται δικογραφία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top