Ελλάδα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επέβαλε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την ενοχή, όπως και πρωτοδίκως, των δυο κατηγορούμενων ενώ είχε αναγνωρίσει και στους δυο ομόφωνα τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Επιπλέον το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» στον κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος.

Είχε αρνηθεί τα ελαφρυντικά ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος είπε «όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους υποστηρίζοντας πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε τον Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα.

Σε ό,τι αφορά στο μεσίτη, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα όσα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε αναφέρει στην απολογία του για να επισημάνει χαρακτηριστικά: «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top