Διεθνή

Βραζιλία: Καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη μετά από λάθος της συζύγου του στο Instagram

Η συνήθεια μιας επιχειρηματία να δημοσιεύει συνεχώς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοήθησε τις Αρχές στη Βραζιλία να συλλάβουν τον σύζυγό της, βαρόνο ναρκωτικών, μετά από διετές ανθρωποκυνηγητό.

Ο 50χρονος Ρόναλντ Ρόλαντ συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο διαμέρισμά του στην Γκουαρούτζα -πόλη της Νοτιοανατολικής Βραζιλίας-, αφού η σύζυγός του, Αντρέζα ντε Λίμα, είχε προηγουμένως μοιραστεί μια από τις τοποθεσίες τους, αποκάλυψε η εκπομπή Fantastico του ειδησεογραφικού περιοδικού TV Globo.

Ο Ρόλαντ, η Ντε Λίμα και η κόρη τους κοιμόντουσαν όταν η ομοσπονδιακή αστυνομία έκανε έφοδο στην κατοικία τους.

Η Ντε Λίμα, η οποία είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος με μπικίνι, δημοσίευε συχνά τα ταξίδια τους στην Κολομβία, στο Ντουμπάι, στη Γαλλία και στις Μαλδίβες, εμφανιζόμενη δίπλα στον Ρόλαντ σε ιδιωτικά τζετ και σε κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα.

Ο βαρόνος ήταν μεταξύ των οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης σε επτά πολιτείες, με τις Αρχές να κατάσχουν μεγάλες ποσότητες μετρητών, κοσμήματα, όπλα, ένα σκάφος, 34 αυτοκίνητα και ένα αεροπλάνο.

Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας ισχυρίστηκαν ότι είχε επαφές με καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό και εκτιμούν πως τα τελευταία πέντε χρόνια ξέπλυνε 900 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, μία από τις 100 επιχειρήσεις που χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα μετρητών ήταν το κατάστημα μπικίνι της συζύγου του.

«Αγοράστηκαν σπίτια στο όνομα επιχειρήσεων των οποίων οι εταίροι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ακίνητα, οχήματα, αεροσκάφη», δήλωσε στο δίκτυο ο πράκτορας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ricardo Ruiz. «Βρήκαμε εταίρους επιχειρήσεων, για παράδειγμα, που εργάζονται σε εστιατόριο αλλά είναι εταίροι σε διάφορες επιχειρήσεις που διακίνησαν δεκάδες εκατομμύρια ρεάλ» πρόσθεσε.

Ο Ruiz συμπλήρωσε ότι η Υπηρεσία εξέταζε τις δραστηριότητες του Roland ήδη από το 2012.

Εργαζόταν τότε ως πιλότος αεροπορικής εταιρείας και ερευνήθηκε για τις διασυνδέσεις του με εμπόρους ναρκωτικών που έστελναν μαζικά φορτία από την Κεντρική και Νότια Αμερική στο Μεξικό.

Ο Ρόλαντ προκάλεσε αίσθηση το 2019, όταν μετακόμισε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στην Ουμπερλάντια, μια πόλη στην κοντινή νοτιοανατολική πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Εντοπίστηκε τη μια εβδομάδα να οδηγεί ένα όχημα αξίας 91.500 δολαρίων, την επόμενη εβδομάδα ένα άλλο όχημα αξίας 183.000 δολαρίων, και μία εβδομάδα αργότερα ένα αυτοκίνητο αξίας 146.000 δολαρίων.

«Αυτό τράβηξε την προσοχή της γειτονιάς, η οποία αναρωτήθηκε: Ποιο είναι αυτό το άτομο που μετακόμισε εδώ;», περιέγραψε ο Ruiz.

Ο Ρόλαντ συνελήφθη τελικά τον Ιούλιο του 2019, αφού η πρώην σύζυγός του μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία με την τοποθεσία ενός εστιατορίου στο Σάο Πάολο όπου γευμάτιζαν.

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη στιγμή της σύλληψής του επιβεβαίωσε ότι είχε υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση και είχε σημάδια στο πρόσωπό του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top