Αθλητισμός

H Αργεντινή σήκωσε ξανά το Copa America – Χρυσός σκόρερ ο Μαρτίνες στο 112′, συγκίνηση για Μέσι

Η Αργεντινή κατέκτησε την κούπα. Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι νίκησε 1-0 την Κολομβία στον τελικό που τα είχε όλα. Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 82 λεπτών λόγω σοβαρών επεισοδίων με τις δύο φιναλίστ να μη λύνουν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια. Το έκαναν όμως στην παράταση με χρυσό σκόρερ τον Λαουτάρο Μαρτίνες που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η κανονική διάρκεια είχε λίγες καλές φάσεις, με κορυφαία εξ αυτών το δοκάρι που είχε η Κολομβία στο 7′ με τον Κόρδοβα. Στο δεύτερο μέρος ο Μέσι ολοκλήρωσε την παρουσία του στον τελικό λόγω του προβλήματος που είχε στον αστράγαλο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο, ενώ ο ίδιος έβαλε τα κλάματα στον πάγκο.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί κατάκτηση Copa America της Αργεντινής, που έφτασε τις 16 και άφησε στη δεύτερη θέση την Ουρουγουάη που έχει μόνο 15.

Το δοκάρι του Κόρδοβα ξεχώρισε στο πρώτο μέρος

Η Κολομβία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, παίρνοντας την μπάλα στα πόδια της. Μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 7′ με το ωραίο τελείωμα του Κόρδοβα που σταμάτησε στο δοκάρι του Μαρτίνες.

Δύο λεπτά πριν ο Λουίς Ντίας έπιασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο κίπερ της Αργεντινής ήλεγχε πλήρως τη φάση. Ο Μέσι έφτασε κοντά στο γκολ στο 20ο λεπτό, όταν πλάσαρε την αντίπαλη εστία, ο Άλβαρες άθελά του παρενέβη και αλλοίωσε την πορεία της.

Οι αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου μέρους ήταν ελάχιστες με τη λήξη του. Στο 33′ ο Μαρτίνες απομάκρυνε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Λέρμα, ενώ στο 40′ η κεφαλιά του Τζον Αρίας είχε και πάλι απάντηση από τον Αργεντινό κίπερ. Στο 44′ ο Μέσι εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ και ο Ταλιαφίκο με μια κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Μέσι επισκίασε το δεύτερο μέρος του τελικού

Η Κολομβία μπήκε και πάλι πιο δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας με τον Σαντιάγκο Αρίας στο 48′. Ένα λεπτό μετά ο ΜακΆλιστερ με ωραία ενέργεια έστρωσε στον Ντι Μαρία μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βάργκας που αρχικά είχε κάνει κακή εκτίμηση της φάσης απομάκρυνε με τα πόδια.

Ο Ντι Μαρία απείλησε και στο 58′ με ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βάργκας με μια ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 65′ είδαμε το highlight του δευτέρου μέρους. Ο Μέσι έπεσε στο χορτάρι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Όλο το γήπεδο τον αποθέωσε, αλλά αυτός δεν συγκράτησε τα δάκρυά του στον πάγκο.

Στη θέση του πέρασε ο Νίκο Γκονσάλες που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στο ματς. Το 0-0 παρέμεινε και ο αγώνας οδηγήθηκε σε παράταση.

Ο Μαρτίνες είχε τη λύση για την αλμπισελέστε στην παράταση

Στην παράταση ελάχιστα πράγματα άλλαξαν καθώς οι δύο ομάδες είχαν ελάχιστα σωματικά αποθέματα. Στο 95′ η αλμπισελέστε έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στο 95′, όταν ο Νίκο Γκονσάλες με πλασέ ανάγκασε τον Βάργκας να επέμβει με μια σπουδαία επέμβαση.

Η Αργεντινή κατάφερε να σκοράρει στο 112′ με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και αυτό το γκολ ήταν αρκετό ώστε να της δώσει τη νίκη. Η Κολομβία πάλεψε για να πάρει κάτι από το ματς δίχως όμως αποτέλεσμα.

Αργεντινή: Μαρτίνες, Μοντιέλ (72′ λ. τρ. Μολίνα), Ρομέρο, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ, Φερνάντες (97′ Λο Σέλσο), Ντι Μαρία (11′ Οταμέντι), ΜακΆλιστερ (97′ Παρέδες), Άλβαρες (97′ Μαρτίνες), Μέσι (66′ λ. τρ. Νίκο Γκονσάλες).

Κολομβία: Βάργκας, Αρίας (106′ Αρασκάλ), Κουέστα, Σάντσες, Μοχίκα, Ρίος (89′ Καστάνιο), Λέρμα (106′ Ουρίμπε), Αρίας, Ντίαζ (106′ Μπόρχα), Ροντρίγκες (91′ Κιντέρο), Κόρντομπα (89′ Μπορέ).

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top