Διεθνή

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ» – Η πρώτη συνέντευξη του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Για τις στιγμές της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Whasington Examiner, στην πρώτη συνέντευξή του για όσα συνέβησαν στην Πενσυλβάνια.

«Το πιο απίστευτο πράγμα ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να στρίψω, αλλά να στρίψω ακριβώς τη σωστή στιγμή και στον σωστό βαθμό» είπε ο Τραμπ στη συνέντευξη που παραχώρησε εν πτήσει προς το Μιλγουόκι για την έναρξη του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών.

«Αν στρίψω μόνο κατά το ήμισυ, χτυπάει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Αν είχα στρίψει από την άλλη μεριά θα περνούσε κατευθείαν μέσα από το κρανίο. Και επειδή το σήμα ήταν ψηλά, κοιτάζω προς τα πάνω. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι μάλλον ένα δέκατο του 1%, οπότε δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ» είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Έπρεπε να είμαι ακριβώς στη σωστή γωνία. Επειδή το πράγμα ήταν ελάχιστα μακριά. Το ότι θα γύριζα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός (σ.σ. ο δράστης) δεν θα σταματούσε να πυροβολάει, είναι αρκετά εκπληκτικό. Αρκετά εκπληκτικό. Πραγματικά δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ» συνέχισε ο Τραμπ για την κίνηση που του έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τραμπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που τον κάλυψαν όσο ήταν κάτω στη σκηνή. Κάποια στιγμή, μάλιστα, σήκωσε το δεξί του μανίκι και έδειξε μια μελανιά που προκλήθηκε όταν οι πράκτορες έπεσαν πάνω του. «Αυτό είναι μόνο από έναν τύπο που με άρπαξε. Ξέρετε πόσο δυνατός πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό;».

Ο Τραμπ περιέγραψε, επίσης, ότι ήταν ο ίδιος που επέμεινε να σηκωθεί και να φύγει περπατώντας από τη σκηνή: «Τους είπε “πρέπει να φύγω περπατώντας”. Δεν ήθελα να με σύρουν. Έχω δει να συμβαίνει αυτό και δεν ήταν καλή εικόνα. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα να περπατήσω».

Όπως είπε, μάλιστα, γελώντας «εγώ ήθελα να συνεχίσω να μιλάω – ήθελα να συνεχίσω να μιλάω, αλλά μόλις με πυροβόλησαν. Ήταν μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία και ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνεις μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ο Τραμπ εξομολογήθηκε, επίσης, πως όσα συνέβησαν στην Πενσυλβάνια αλλάζουν την προεκλογική του εκστρατεία. Όπως εξήγησε, πριν τα γεγονότα αυτά είχε σχεδιάσει μια πολύ επιθετική ομιλία «αλλά την πέταξα. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ κακό αν ξεκινούσα να λέω πόσο κακοί και διεφθαρμένοι είναι όλοι, ακόμα και αν είναι αλήθεια. Αν δεν είχε συμβεί αυτό (σ.σ. η απόπειρα δολοφονίας) θα είχα μια ομιλία που θα ήταν πολύ σκληρή. Τώρα θα έχω μια ομιλία που θα είναι πιο ενωτική».

«Θα ήθελα πολύ να πετύχω ενότητα, αν αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι στην άλλη πλευρά… Αλλά υπάρχουν επίσης άνθρωποι που είναι διχαστικοί. Κάποιοι θέλουν πραγματικά ανοιχτά σύνορα και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ανοιχτά σύνορα. Το ερώτημα είναι αν μπορούν αυτές οι δύο πλευρές να έρθουν κοντά; Μπορούν οι πλευρές στις οποίες υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουν άνδρες να παίζουν σε γυναικεία αθλήματα και υπάρχει μια πλευρά που δεν καταλαβαίνει ούτε καν την έννοια του να επιτραπεί κάτι τέτοιο;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top