Πολιτική

Σπαρτιάτες: Ξεκινά η δίκη για εξαπάτηση εκλογέων

Ξεκινάει σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η δίκη των 11 εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και του Ηλία Κασιδιάρη και ενός ακόμη δικηγόρου, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση ψηφοφόρων, στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ενώ ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η ποινική προκαταρκτική έρευνα που είχε διενεργήσει προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος Σπαρτιάτης ήταν ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ήταν αυτός δηλαδή που καθοδηγούσε και έδινε εντολές στους βουλευτές του κόμματος και κατά συνέπεια οι ψηφοφόροι που ψήφισαν το κόμμα αυτό στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 έχουν εξαπατηθεί.

Πρώτος και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος περιμένει να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, καθώς η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του για έκνομες πρακτικές στο κόμμα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top