Διεθνή

Ισραήλ: 11 νεκροί από ρουκέτα – Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα

Τουλάχιστον 11 παιδιά και νέοι σκοτώθηκαν το Σάββατο (27/7) όταν ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο έπληξε τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο N12 News και υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισραήλ, στο χειρότερο επεισόδιο βίας εδώ και μήνες βίας μεταξύ του Ισραήλ και των ένοπλων ομάδων στον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα που έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στα προσαρτημένα στο Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και προκάλεσε πολλούς θανάτους, εκτοξεύτηκε από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, από την άλλη πλευρά των συνόρων.
Στην επίθεση τραυματίστηκαν 19 άνθρωποι, εκ των οποίων έξι σοβαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ισραηλινών υπηρεσιών διάσωσης.

Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός επιβεβαίωσαν ότι ρουκέτες έπληξαν αρκετές τοποθεσίες στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά Υψίπεδα Γκολάν, από τις οποίες μια έπληξε το Ματζντάλ Σαμς. Η πόλη αυτή βρίσκεται στα σύνορα του βόρειου Ισραήλ και του νοτίου Λιβάνου και συνορεύει με τη Συρία.
“Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς”, δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.
Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom, η ισραηλινή αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε νωρίτερα ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.
Από την πλευρά του, το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς, στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, το φιλοϊρανικό κίνημα αναφέρει ότι “αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από ορισμένα εχθρικά μέσα ενημέρωσης και διάφορες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη στοχοθέτηση του Ματζντάλ Σαμς” και “επιβεβαιώνει ότι η Ισλαμική Αντίσταση δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα”.

Ισραήλ: O στρατός προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ μετά τη φονική εκτόξευση ρουκέτας

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ μετά τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και σκότωσε 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
“Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων”, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.
“Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός στρατός χαρακτηρίζει το πλήγμα της Χεζμπολάχ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα και προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων, “το πλέον φονικό” εναντίον αμάχων μετά την 7η Οκτωβρίου.

Η Βηρυτός καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων μετά τη φονική ρουκέτα στο προσαρτημένο από το Ισραήλ Γκολάν

Η κυβέρνηση του Λιβάνου “καταδίκασε (σήμερα) όλες τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων” και απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα.
Η Βηρυτός προβαίνει σε αυτή τη δήλωση μετά την κατά τα φαινόμενα επίθεση με ρουκέτες σε χωριό στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, κατά την οποία δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ για την επίθεση αυτή, αλλά η φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.
Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση “ζητεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα”, έπειτα από εννέα και πλέον μήνες διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς εναντίον της οποίας το Ισραήλ πολεμά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χεζμπολάχ “σκότωσε βίαια” παιδιά, δηλώνει ο πρόεδρος Χέρτζογκ – Θα πληρώσει ακριβά για τη ρουκέτα που σκότωσε παιδιά, τονίζει ο Νετανιάχου

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε σήμερα ότι το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου “επιτέθηκε βίαια και σκότωσε” παιδιά κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτα που έπληξε τα Υψίπεδα του Γκολάν, έδαφος προσαρτημένο από το Ισραήλ.
“Οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ επιτέθηκαν βίαια και σκότωσαν σήμερα παιδιά, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν να βγουν για να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν γύρισαν πίσω”, δήλωσε ο Χέρτζογκ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, μετά τον θάνατο 11 νέων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.
Τα θύματα σκοτώθηκαν από αυτή την εκτόξευση ρουκέτας η οποία έπληξε την αραβική πόλη Ματζντάλ Σαμς, στα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε σήμερα 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων.
“Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα, όπως δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα”, τόνισε ο Νετανιάχου μιλώντας στον ηγέτη της κοινότητας των Δρούζων στο Ισραήλ κατά τη διάκρεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι το Ισραήλ πλησιάζει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου μετά την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, νωρίτερα σήμερα, κατά την οποία σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι, σύμφωνα με το Axios.
“Η επίθεση της Χεζμπολάχ σήμερα ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές και η απάντηση θα είναι ανάλογη. Πλησιάζουμε στη στιγμή ενός ολοκληρωτικού πολέμου κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου”, δήλωσε ο Κατς στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios.

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τη “φρικιαστική” πυραυλική επίθεση σε χωριό των Δρούζων στο βόρειο Ισραήλ
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα την πυραυλική επίθεση σε χωριό των Δρούζων στο βόρειο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την “φρικιαστική”, μετά τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων παιδιά, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγόρησαν τη Χεζμπολάχ για την επίθεση και ορκίστηκαν να δώσουν ανάλογη απάντηση στην οργάνωση του Λιβάνου που υποστηρίζεται από το Ιράν, αν και η Χεζμπολάχ αρνείται ότι έχει κάθε ευθύνη.
“Η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ακλόνητη απέναντι σε όλες τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου”, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top