Διεθνή

Ιαπωνία: Έξι νεκροί εξαιτίας του τυφώνα Σανσάν

Ο τυφώνας Σανσάν, που μετακινείται αργά σήμερα κατά μήκος της Ιαπωνίας, προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές και στοίχισε τη ζωή σε ως και έξι ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ.

Ο τυφώνας, από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει το αρχιπέλαγος τις τελευταίες δεκαετίες, έχασε μέρος της ισχύος του, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, με ριπές ως και 126 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς κινείται με αργή ταχύτητα πάνω από το έδαφος της ασιατικής χώρας 125 εκατομμυρίων κατοίκων.

Προτού καν ο τυφώνας φθάσει πάνω από τη γη, κατολίσθηση που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στοίχισαν τη ζωή τριών μελών της ίδιας οικογένειας, το βράδυ της Τρίτης, στον νομό Αϊτσί, στο κεντρικό τμήμα της Ιαπωνίας, στις ακτές στον ειρηνικό.

Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιμάσα Χαγιάσι επιβεβαίωσε τέσσερις θανάτους, διευκρινίζοντας πως σε μια από τις περιπτώσεις «εξετάζεται ακόμη» αν υπήρχε «σχέση» με το φαινόμενο. Ανέφερε επίσης πως ακόμη δυο άνθρωποι αγνοούνται ή θεωρείται πως είναι νεκροί.

Έκανε επίσης λόγο για οκτώ σοβαρά τραυματίες και άλλους 70 πιο ελαφρά αφότου ο τυφώνας έφθασε στο νότιο νησί Κιούσου με ανέμους ταχύτητας ως και 252 χιλιομέτρων την ώρα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top