Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: Φορτσάρει με τρεις ομάδες η 15η Ελλάδα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε η Ελλάδα τα καλοκαιρινά προκριματικά καθώς Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν δύο νίκες επί των Λανς και Σάμροκ Ρόβερς παίρνοντας το εισιτήριο για το Conference και Europa League αντίστοιχα.

Η χώρα μας μάζεψε έτσι 500 βαθμούς και ανέβηκε στους 29.500, προσπερνώντας εκ νέου τη Δανία στη 15η θέση της βαθμολογίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Οι Σκανδιναβοί κινδύνεψαν να μείνουν με μία ομάδα στην Ευρώπη φέτος αλλά η Κοπεγχάγη πήρε το 1-1 από την Κιλμάρνοκ και έκλεισε θέση για τη league phase του Conference, αφήνοντας παράλληλα μία εκπρόσωπο της Σκωτίας εκτός μάχης – με την τελευταία να συνεχίζει με τρεις ομάδες στην Ευρώπη και να είναι 17η.

Η Ελλάδα κυνηγά την Ελβετία, που θα έχει επίσης τρεις ομάδες φέτος στην Ευρώπη (Γιανγκ Μπόις, Λουγκάνο και Σεντ Γκάλεν), ενώ το 13ο Ισραήλ είναι αρκετά πιο πάνω αλλά θα έχει μονάχα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε league phase, αυτή του Europa League.

Ενδεικτικά, οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους 22 ματς (από οκτώ Ολυμπιακός & ΠΑΟΚ, συν έξι ο Παναθηναϊκός), με τους Ισραηλινούς να έχουν εγγυημένα μόλις οκτώ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top