Διεθνή

Απειλές Νετανιάχου: Όποιος δολοφονεί ομήρους δεν θέλει συμφωνία – Θα σας καταδιώξουμε

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν θα ησυχάσει μέχρι να συλλάβει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία έξι ομήρων των οποίων οι σοροί ανασύρθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου, σε δήλωσή του, είπε ότι το Ισραήλ δεσμεύτηκε να επιτύχει μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και τη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ.

«Όποιος δολοφονεί ομήρους δεν θέλει συμφωνία», είπε ο Νετανιάχου.

Ειδικότερα, αρκετές ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε ανακτήσει τις σορούς των έξι ομήρων από τις σήραγγες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση λέγοντας ότι η κυβέρνησή του είναι προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ρίχνει την ευθύνη για την αποτυχία στη Χαμάς.

«Μαζί με όλους τους πολίτες του Ισραήλ, συγκλονίστηκα μέχρι τα βάθη της ψυχής μου από την τρομερή εν ψυχρώ δολοφονία έξι εκ των ομήρων», είπε ο Νετανιάχου, εκφράζοντας τη «βαθιά του εκτίμηση» για τους μαχητές της υπηρεσίας ασφαλείας των IDF και της Σιν Μπετ «που ρισκάρουν τη ζωή τους για την επιστροφή των γιων και των κορών μας».

«Λέω στους τρομοκράτες της Χαμάς που δολοφόνησαν τους απαχθέντες μας και λέω στους ηγέτες τους – έχετε χάσει τη ζωή σας. Δεν θα ησυχάσουμε και δεν θα σιωπήσουμε. Θα σας καταδιώξουμε, θα σας προλάβουμε και θα σας φέρουμε υπόλογους», απείλησε ο Νετανιάχου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top