Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να βρίσκεται από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πόλη μετά την παραμονή του στο Κιλκίς για τους εορτασμούς των 100 ετών τής εκεί Μητρόπολης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτατος αύριο το πρωί, 25η Σεπτεμβρίου, πρόκειται να συμμετάσχει σε πανηγυρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από σήμερα το απόγευμα έως την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις, όπου θα στεγάζεται ο Οργανισμός «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», σε κτήριο που παραχωρήθηκε από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων.

Το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Όπως τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, καλώντας αρχές, κλήρο και λαό στην Πατριαρχική θεία Λειτουργία της Πέμπτης, «η παρουσία του Πρώτου της Πίστεως και του Γένους, του Οικουμενικού Πατριάρχου, αποτελεί σημαντικότατο γεγονός για την ζωή της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως και -προς επιβεβαίωση- αρκεί μόνο να σημειώσουμε το γεγονός, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος είναι εκείνος που προσωπικά διεφύλαξε και διαφυλάσσει το τιμιώτατο όνομα της Μακεδονίας μας, έχοντας ορίσει με την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, ότι η τοπική Εκκλησία του γειτονικού κράτους με πρωτεύουσα τα Σκόπια, δεν δύναται για κανένα απολύτως λόγο να φέρει το όνομα της Μακεδονίας ή οποιοδήποτε παράγωγό του».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top