Ελλάδα

Κρήτη: Με έσπρωξε και μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, λέει ο διευθυντής του σχολείου που ξυλοκοπήθηκε από μαθητή

Για την επίθεση που δέχθηκε από τον 14χρονο μαθητή το πρωί της Παρασκευής έξω από το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης επειδή είχε ενημερώσει τους γονείς του ότι συμμετείχε σε κατάληψη, μίλησε ο διευθυντής του σχολείου, με την αστυνομία να εξακολουθεί να αναζητά τον ανήλικο μαθητή.

Όπως είπε «ο μαθητής με περίμενε στις 8 έξω από το σχολείο. Κατεβαίνοντας εγώ από το αυτοκίνητο κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου λέγοντας “γιατί είπες στον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;”. Με χτύπησε, με έσπρωξε, μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, τη μύτη, με έριξε κάτω».

«Ευτυχώς ήταν και άλλοι μπροστά και τον απέτρεψαν από τα χειρότερα» πρόσθεσε ο διευθυντής του Γυμνασίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Στο ερώτημα, δε, αν θα υποβάλει μήνυση στον μαθητή αρκέστηκε να απαντήσει «θα δούμε».

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο μαθητής όταν είδε τον διευθυντή να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα για να μπει στο σχολείο, τον πλησίασε και του επιτέθηκε με μπουνιές πριν να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ανήλικο μαθητή, ενώ ο πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον ανήλικο καθώς δεν απαντά ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις του πατέρα του, παρότι το κινητό του δείχνει ενεργό.

Σύμφωνα με το neakriti.gr o 14χρονος φοιτούσε μόλις λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού είχε πάρει μεταγραφή από άλλο σχολείο, επίσης εντός των ορίων του Ηρακλείου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου με τον διευθυντή της, Αντώνη Φουντουλάκης, να δηλώνει «κατ’ αρχάς ελπίζουμε ο διευθυντής του γυμνασίου να είναι καλά και είμαστε στο πλευρό του. Το περιστατικό θα καταγγελθεί στην αστυνομία ώστε να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top