Ελλάδα

Υπόθεση 14χρονης στη Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα απειλητικά βίντεο

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει με τους σοκαριστικούς διαλόγους για την υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο στο οποίο ακούγεται η ανήλικη που χτύπησε άγρια τη 14χρονη στη Γλυφάδα, όχι μόνο να απειλεί με νέο ξυλοδαρμό, αλλά να τονίζει πως η έφηβη θα πεθάνει.

Σε αυτό ακούγεται η ανήλικη που ενορχήστρωσε την επίθεση, να λέει πως «με την παρέα που ήμασταν και την προηγούμενη φορά, θα πάμε να την γ… στο ξύλο να πεθάνει, αλήθεια θα πεθάνει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου:

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top