Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γιατρού που δεν εκτίμησε σωστά τα συμπτώματα εμφράγματος ασθενούς και πέθανε μία ώρα μετά

Γιατρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για τον θάνατο 49χρονου ασθενή τον Ιούνιο του 2017.

Ο γιατρός, που τότε εφημέρευε στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας, κάθισε στο εδώλιο καθώς κατηγορείται ότι δεν εκτίμησε σωστά τα συμπτώματα του ασθενούς, που πήγε στην εν λόγω δομή στις 15:50 της 10ης Ιουνίου με έντονο άλγος στην πλάτη και εφίδρωση, ενώ παράλληλα δεν τον παρέπεμψε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αντίθετα, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, αποφάνθηκε πως ο πόνος ήταν απλά μυϊκός και του έκανε δύο μυοχαλαρωτικές ενέσεις χωρίς κάποια περαιτέρω εξέταση.

Μια ώρα αργότερα, στις 16:50, και ενώ οδηγούσε στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας ο 49χρονος έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου και πέθανε.

Σε πρώτο βαθμό, ο γιατρός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό τού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top