Στην ιστοσελίδα του, ο διοργανωτής του διαγωνισμού – Guild of Fine Food – γνσωτοποίησε ότι «ένα μαλακό, εύπλαστο τυρί από πρόβειο γάλα που παρασκευάζεται από έναν Ισπανό τυροκόμο στην Πορτογαλία ψηφίστηκε ως το καλύτερο τυρί στον πλανήτη στα World Cheese Awards 2024».
Αφού αξιολογήθηκαν 4.786 τυριά από 47 χώρες, το βουτυρένιο τυρί από πρόβειο γάλα της Quinta do Pomar έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από 240 κριτές από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων εμπειρογνώμονες τυριών, όπως τεχνολόγοι και αξιολογητές τυριών, καθώς και λιανοπωλητές και αγοραστές, σεφ και δημοσιογράφοι.
View this post on Instagram
«Φτιαγμένο με ωμό πρόβειο γάλα και πυτιά από χορτοφαγικό γαϊδουράγκαθο (γνωστή ως cardo), το βραβευμένο τυρί τρώγεται συνήθως κόβοντας την κορυφή του και βγάζοντας την σχεδόν υγρή του πάστα με ένα κουτάλι», αναφέρει η οργάνωση.
View this post on Instagram
Ο τελικός των «World Cheese Awards 2024», που διεξάγεται για 36η χρονιά, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πορτογαλία, στην πόλη Viseu.
Ο διευθυντής της Guild of Fine Food, John Farrand, δήλωσε: «Οι Πορτογάλοι τυροκόμοι έκαναν τη χώρα τους υπερήφανη».
Ο δήμος Fundão, στην περιφέρεια Castelo Branco, συνεχάρη δημοσίως την Queijaria Quinta do Pomar, «για το εξαιρετικό της επίτευγμα στα World Cheese Awards 2024. Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει την υπεροχή των ενδογενών προϊόντων του δήμου Fundão», δήλωσε.