Οι βροχές γενικά θα είναι λίγες και θα σημειώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις επίσης θα είναι λίγες και θα σημειώνονται κυρίως στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, λίγο χαμηλότερα από το μέσο όρο της εποχής, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στην ανατολική Στερεά και από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Καρπάθιο έως 9 μποφόρ, στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.!
Η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 10 με 12, ενώ σε αρκετές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα είναι μονοψήφιες. Τη νύχτα σε πολλές περιοχές στα ηπειρωτικά θα πέσει υπό το μηδέν.
Ο καιρός σήμερα στην Αθήνα
Ο καιρός σήμερα Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η μέγιστη θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα από το απόγευμα, που τη νύχτα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση, η θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.
Κολυδάς για τον καιρό: «Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου»
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι και τα μέσα του μήνα και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια.
«Ο αντικυκλώνας της Ανατολικής Ευρώπης δεν “επιτρέπει” την κίνηση των χαμηλών της Κεντρικής Μεσογείου προς την περιοχή μας», σημειώνει ο μετεωρολόγος.
📌ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ – Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
✅Διατήρηση θερμοκρασιών σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή , περίπου μέχρι τα μέσα του μήνα και γενικά τοπικές βροχές , κυρίως στα ανατολικά και νότια . Ο αντικυκλώνας της Ανατολικής Ευρώπης δεν “επιτρέπει” την κίνηση των… pic.twitter.com/PAO0EZq8nt— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 5, 2025
Ο καιρός σήμερα
Αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης, ενώ προς το βράδυ θα βρέξει στα Επτάνησα. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών υπάρχει επίσης σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Λίγα χιόνια θα πέσουν τοπικά σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθεί παγετός.