Οικονομία

Ο Τέλης Μυστακίδης αποκτά τον έλεγχο της Aegean Baltic Bank

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, μέσω της οποίας ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης αποκτά τον έλεγχο της ελληνικής τράπεζας Aegean Baltic Bank.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με την πώληση μετοχών από σχήμα συμφερόντων του εφοπλιστή Ιωάννη Κούστα, καθώς και από μετόχους μειοψηφίας. Η τράπεζα αποτιμήθηκε σε 1,1 φορές τη λογιστική της αξία.

Παρά την αλλαγή στον έλεγχο, η οικογένεια του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου Θόδωρου Αφθονίδη διατηρεί ποσοστό 27,5% στο μετοχικό κεφάλαιο. Επίσης, με μικρότερο ποσοστό, παραμένει μέτοχος και ο εφοπλιστής Δρ Νίκος Τσάκος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μετόχων, η οικογένεια Αφθονίδη διατηρεί το μάνατζμεντ της τράπεζας, ενώ ο Τάσος Αφθονίδης αναλαμβάνει τη θέση του Deputy Managing Director.

Πηγή: newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top