Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των οικογενειών που έχουν μετακινηθεί προσωρινά στην περιοχή, να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε σχολεία της πόλης, για όσο χρόνο απαιτηθεί.
Οι γονείς που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτή τη δράση, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διευθυντές των σχολείων που ακολουθούν και συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία:
– 4ο Νηπιαγωγείο (Χίου και Τσιμισκή, τηλ: 2106017750)
– 7o Δημοτικό (Λυκούργου και Αρτέμωνος, τηλ: (2106012914)
– 4ο Δημοτικό (Χίου και Τσιμισκή, τηλ: 2106083000)
– 4ο Γυμνάσιο (Θρασυβούλου 5, τηλ: 2106002928)
– 3ο Λύκειο (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Πλαταιών, τηλ: 210 6016531)
«Η πόλη μας αγαπάει τη Σαντορίνη και οι Σαντορινιοί αγαπάνε την πόλη μας, καθώς για χρόνια στην Αγία Παρασκευή ζουν και δραστηριοποιούνται πολλοί συμπολίτες μας από το πανέμορφο αυτό νησί, που τώρα δοκιμάζεται», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης.
Και συνεχίζει: «Με αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να στηρίξουμε τους Σαντορινιούς συμπολίτες μας, που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία άφησαν τα σπίτια τους και διαμένουν προσωρινά στην πόλη μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές σχολείων της πόλης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, προσφέρουμε στα παιδιά αυτών των οικογενειών τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους χωρίς εμπόδια και να μην χάσουν την επαφή τους με το σχολικό περιβάλλον. Θα παραμείνουμε στο πλευρό τους. Με αλληλεγγύη, όπως οφείλουμε».