Πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος, αποδεικνύοντας ότι οι buyers έσπευσαν μαζικά στο ταμπλό. Η επέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας δημιουργεί προσδοκίες για εκεχειρία, διατηρώντας τις ανοδικές τάσεις (μεταξύ άλλων) και στην εγχώρια αγορά.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (13/2) ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε «άλμα» 38,93 μονάδων ή +2,49% και έκλεισε στις 1.600,97 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.565,97 (χαμηλό ημέρας) και των 1.600,98 μονάδων (υψηλό ημέρας). Επόμενο ορόσημο οι 1.611,51 μονάδες της 28ης Μαρτίου 2011. Πρόκειται, δε, για την ισχυρότερη ημερήσια άνοδο του ΓΔ από τις 10 Οκτωβρίου 2023 (+4,19%). Τα κέρδη του ΓΔ ανέρχονται σε +3,33% εντός του Φεβρουαρίου και +8,93% φέτος.
Νέο υψηλό 9ετίας (Νοέμβριος 2015) κατέγραψαν οι τράπεζες, 10ετίας ο Large Cap (Ιούλιος 2014) και 15ετίας (Ιανουάριος 2010) ο Mid Cap. Ράλι σχεδόν +8% έκανε η Coca Cola στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών μεγεθών που παρουσίασε και του γενναιόδωρου μερίσματος που προτείνει, με τη μετοχή να κινείται για πρώτη φορά στα χρονικά πάνω από τα 38 ευρώ. Νέα ρεκόρ 15ετίας «χτύπησαν» η ΔΕΗ και η ΑΒΑΞ.
Συντηρείται το θετικό μομέντουμ στις διεθνείς αγορές, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία για μια πιθανή διευθέτηση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας λόγω των συνομιλιών μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας. Μάλιστα, στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ – Πούτιν, ορισμένοι μεγάλοι δείκτες (πανευρωπαϊκός Stoxx 600, γερμανικός DAX) «φρεσκάρουν» τα ιστορικά υψηλά τους.
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Coca-Cola HBC εξετάζουν οι επενδυτές, με τη μετοχή της να προέρχεται από την κατάκτηση ιστορικών υψηλών σε τιμές άνω των 36 ευρώ. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης ανήλθαν σε 820,6 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας αύξηση 28,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, το ΔΣ θα προτείνει μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 11% σε ετήσια βάση, το οποίο αντιπροσωπεύει ποσοστό καταβολής μερίσματος 45%.