Διεθνή

Εννιά νεκροί εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών στις ανατολικές ΗΠΑ – Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ανατολικές ΗΠΑ, από τους οποίους οκτώ στην πολιτεία Κεντάκι, η οποία πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν θανατηφόρες πλημμύρες, αναγκάζοντας τις αρχές να κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάσαμε τουλάχιστον οκτώ κατοίκους του Κεντάκι εξαιτίας αυτού του μετεωρολογικού επεισοδίου», δήλωσε χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Άντι Μπεσίαρ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους βρέθηκαν παγιδευμένοι μέσα στα οχήματά τους, που παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά, ανάμεσά τους μητέρα με το παιδί της.

«Θεωρούμε πως ο αριθμός αυτός (σ.σ. των νεκρών) θα αυξηθεί», προειδοποίησε ο κυβερνήτης Μπεσίαρ, καθώς πάνω από 1.000 άνθρωποι διασώθηκαν μέσα σε 24 ώρες αφού χτύπησε η «φυσική καταστροφή» το Κεντάκι (κεντροανατολικά), όπου κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Παρότρυνε τους κατοίκους να αποφεύγουν «να κυκλοφορούν στους δρόμους».

Δημοφιλέστερα

To Top