Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και τα άλλα στελέχη του οργάνου διαπίστωσαν ένταση των επιθέσεων από την κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ, την οποία απέδωσαν στην εκτίμησή τους ότι η Χαριλάου Τρικούπη είναι η μόνη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιπαρατίθενται με επιχειρήματα και να ξεκινήσουν νέο κύκλο δράσεων ώστε να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα διάφορα πεδία της πολιτικής- στην πραγματικότητα αναγνώρισαν ότι η πτώση των ποσοστών τους στα γκάλοπ οφείλεται εν πολλοίς στην απουσία δυναμικών παρεμβάσεων της Χαριλάου Τρικούπη για θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε συγκεκριμένα ότι «από τον Οκτώβριο έως και τον Ιανουάριο το κίνημα πρωτοστάτησε κοινοβουλευτικά, βάζοντας την ατζέντα στη Νέα Δημοκρατία και δείχνοντας στην κοινωνία το διαφορετικό πρόσημο των προγραμματικών του θέσεων σε μείζονα κοινωνικά θέματα». Γι’ αυτό και ζήτησε, όπως πρόσθεσε, κάτι αντίστοιχο να επαναληφθεί και τώρα. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να προγραμματιστεί μία μεγάλη εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιο, δικαστικούς, δικηγόρους και ακαδημαϊκούς προκειμένου να υπογραμμιστούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την θωράκιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και την ενίσχυση της διάκρισης των εξουσιών, ενώ τους ενημέρωσε ότι ο Σταύρος Μπένος θα αναλάβει την διοργάνωση εκδήλωσης στις 6 Μαρτίου όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
Το ΠΑΣΟΚ – όπως ακούστηκε στη συνεδρίαση- έχει έτοιμη την πρόταση του για την κοινωνική κατοικία η οποία και εκείνη μετά τις εκδηλώσεις για την δικαιοσύνη και την δημόσια διοίκηση θα εμπλουτίσουν την δημόσια προγραμματική παρουσία του κόμματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιφερειακές συνδιασκέψεις που ξεκινούν το Σάββατο από το βόρειο Αιγαίο και την Μυτιλήνη. Όπως επισημάνθηκε πρέπει να αποτελέσουν το forum συνδιαμόρφωσης των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και να συμβάλλουν καίρια στην αμφίπλευρη διεύρυνση.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις γύρω από τις κινήσεις της Ευρώπης απέναντι στον Τραμπ και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβουν οι ευρωσοσιαλιστές. Μάλιστα ο Χάρης Δούκας πρότεινε να σταλεί επιστολή από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία του PES, με το αίτημα της επείγουσας συνάντησης των ηγετών των κομμάτων-μελών για τη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής. Όσον αφορά στο εσωτερικό άπαντες συμφώνησαν με την εισήγηση της Μιλένας Αποστολάκη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντά χωρίς φοβικότητα στις κυβερνητικές επιθέσεις. Υπογράμμισαν ότι το κόμμα τους κρατά πάντα αποστάσεις από την τοξικότητα και όταν η συζήτηση ήρθε στη συγκρότηση ενιαίας ρητορικής ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι όπου παρατηρούνται αστοχίες, οφείλουμε όλοι μαζί να τις διορθώνουμε. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μάλιστα από τα στελέχη να είναι καλά προετοιμασμένα για τα δημόσια μπρα ντε φερ με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Στο τέλος της συνεδρίασης κατέληξαν στη σύνταξη ανακοίνωσης του Πολιτικού Κέντρου, όπου τονίζουν:
«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια ολομέτωπη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο στόχος είναι σαφής: η Νέα Δημοκρατία βλέπει στο ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και γι’ αυτό επιχειρεί την αποδόμηση κάθε προγραμματικής θέσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, που είναι σήμερα τα κυρίαρχα ζητήματα στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο καταχωνιάζονται αλλά και λοιδορούνται από την επικοινωνιακή υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ζωντανό κόμμα, με θέσεις, προτάσεις και εποικοδομητικό εσωτερικό διάλογο. Με σφυρηλατημένη ενότητα, συμφωνημένη πορεία και στόχο τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ ζει τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά πάντα έβγαινε νικητής».