Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, σήμερα «θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη. Θα έχουμε βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές της Αν. Θεσσαλίας , Αν. Στερεάς και Εύβοιας , με χαμηλό υψόμετρο, ενώ στην Αττική δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Την Κυριακή εξασθενεί ο υετός και τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, εκτός από το Ιόνιο και τη ΝΔ Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και βροχές προβλέπονται κυρίως στη Δ Ελλάδα»
🥶🥶🥶ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΥΣ #CORAL
✅Το έντονο κύμα ψύχους (με την ονομασία Coral) θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα θα επικρατούν τοπικά στο Αιγαίο…— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 21, 2025
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Το έντονο κύμα ψύχους (με την ονομασία Coral) θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα θα επικρατούν τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7, στα νότια 8 μποφόρ και θα σημειώνονται κατά τόπους χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Α. Πιο αναλυτικά:
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
Σήμερα Σάββατο (22-02-25)
α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -05 (μείον 5) έως 04 με 06 βαθμούς Κελσίου.
β) Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από -03 (μείον 3) έως 06 με 08 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή (23-02-25)
α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -04 (μείον 4) έως 05 με 07 βαθμούς Κελσίου.
β) Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από -01 (μείον 1) έως 09 με 11 βαθμούς Κελσίου.
ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
Σήμερα Σάββατο (22-02-25)
α) Στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.