«Όποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι την Παρασκευή είναι ένα συλλαλητήριο χωρίς πολιτικό πρόσημο, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα», είπε σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι λογικό να υπάρχουν διαδηλώσεις. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να κάνεις διαδηλώσεις για ένα πολιτικό ζήτημα και πολύ διαφορετικό να χρησιμοποιείς νεκρούς ανθρώπους και οικογένειες νεκρών ανθρώπων για να μπορέσεις να ρίξεις μια κυβέρνηση. Τα θύματα των Τεμπών και οι οικογένειές τους είναι μόνο το προκάλυμμα. Το συναίσθημα του πένθους είναι το προσάναμμα».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d80i0wl1lkcp)
«Όποιος μιλάει για ένα συλλαλητήριο που θα είναι για φόρο τιμής στους νεκρούς και τις οικογένειες τους προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Αν ήταν αυτό θα έπρεπε να πάμε όλοι. Αν πάω θα με δείρουνε; Θα με σκοτώσουνε, δεν θα με δείρουνε», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN.
Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να πάνε, είπε ότι «δεν ξέρουν πού πηγαίνουν. Το συλλαλητήριο έχει συγκεκριμένο κομματικό πρόσημο, είναι αντι-μητσοτακική η διαδήλωση της Παρασκευής».
Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής».
«Η κυβέρνηση παρέλαβε μια 717 νεκρή και σταματημένη και στα 3μιση χρόνια είχε τελειώσει το 90% δυστυχώς το δυστύχημα έγινε στο 10%. Έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ένας ισχυρισμός που λέει ότι αν υπήρχε η 717 δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα. Καθόλου δεν αυταπόδεικτος ισχυρισμός. Το να πεις αυτόματα αν υπήρχε σύστημα δεν θα είχε γίνει το ατύχημα δεν ισχύει. Αν υπήρχε το σύστημα θα έπαιρναν τηλέφωνο, αν σήκωνε το τηλέφωνο ο σταθμάρχης δεν το ξέρουμε», είπε για την 717 ο υπουργός Υγείας.
Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε προανακριτική για τον Καραμανλή είπε ότι «κρίναμε ότι δεν υπάρχει ποινικό ζήτημα. Δε θα κάνουμε ποινικά ζητήματα σε ανθρώπους επειδή το θέλει ο όχλος. Ποινικά θα κάνουμε αν υπάρχει ζήτημα. Δεν είναι θέμα λαϊκού δικαστηρίου. Να κάνουμε γιατί δεν ολοκλήρωσε την 717; Ξέρετε πόσες συμβάσεις ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώνονται; Ξέρετε πόσοι υπουργοί πρέπει να στο δικαστήριο για παράδειγμα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη που σκοτώνονται 200; Δεν θα γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο για να ικανοποιήσουμε όποιον νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το κράτος. Δεν υπήρχε ποινικό ζήτημα».