Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως «αλίμονο αν μας πέρναγε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων. Ούτε το έχουμε κάνει, ούτε θα το κάνουμε».
Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επισημάνει πως «σκύβουμε το κεφάλι» στη μνήμη των θυμάτων και στηρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνίας να διαδηλώνει ειρηνικά. «Αυτή η στάση χαρακτηρίζει όλα τα κυβερνητικά στελέχη», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει απόλυτα το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται.
Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως «είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνολογεί, αλλά έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και ότι οι πολίτες που επιθυμούν να διαδηλώσουν θα προστατευτούν.
Η τοποθέτηση Σαμαρά
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήρθε μετά τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Huffington Post, όπου αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών και στην ανάγκη απονομής δικαιοσύνης. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «είναι δικαίωμα των χαροκαμένων συγγενών των παιδιών που χάθηκαν να μάθουν την αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», προσθέτοντας ότι «δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες που θέλουν να τους συμπαρασταθούν».
Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι «από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η δημοκρατική ομαλότητα», σημειώνοντας πως «δεν απειλήθηκε ούτε πριν έναν μήνα».