Διεθνή

To Κρεμλίνο πανηγυρίζει μετά τον καβγά Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Καταρρέει η ενότητα της Δύσης για την Ουκρανία

Στην εκτίμηση ότι η ενότητα των χωρών της Δύσης όσον αφορά την Ουκρανία «καταρρέει» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά τον καβγά του Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο την περασμένη Παρασκευή.

Κατά τον ίδιο η διαμάχη των ηγετών ΗΠΑ και Ουκρανίας που μεταδόθηκε ζωντανά έδειξε ότι ο Ζελένσκι «δεν θέλει την ειρήνη, θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος».

«Η συλλογικότητα της δύσης έχει σταματήσει μερικώς να ισχύει και η διάσπασή της έχει ξεκινήσει» πρόσθεσε ο Πεσκόφ λίγες ώρες μετά τη σύνοδο του Λονδίνου στην οποία ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών αναζήτησαν τρόπους στήριξης της Ουκρανίας μετά το επεισόδιο Τραμπ-Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ μια άλλη χώρα θα πρέπει να πείσει τις ΗΠΑ να μαλακώσουν τη στάση τους και να κάνει το Ζελένσκι να αλλάξει στάση.

Αναφερόμενος, δε, στη στάση του Ουκρανού προέδρου μέσα και έξω από τον Λευκό Οίκο, σχολίασε ότι «κατ’ ελάχιστον έδειξε έλλειψη διπλωματικών ικανοτήτων εκ μέρους του Ζελένσκι».

Δημοφιλέστερα

To Top