Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή
Την αυλαία άνοιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ακολούθησαν κατά σειρά οι δύο αρχηγοί που κατέθεσαν το σχετικό αίτημα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στη σημερινή συζήτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται, όπως ο ίδιος προανήγγειλε χθες στη Βουλή, να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετά το πρόσφατο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίξουν την νομοθετική του πρωτοβουλία, για την κατάθεση της οποίας χρειάζονται 50 υπογραφές βουλευτών και το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 32 συνολικά βουλευτές.
Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, αρχίζει μετά από δύο ημέρες από την υποβολή της, εκτός και αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως, ενώ δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των τριών ημερών από την έναρξή της.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ενώ μπορεί να αναβληθεί για 48 ώρες εάν το ζητήσει η κυβέρνηση και γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.