«O Ουκρανικός λαός δεν είναι μόνος», τόνισε ο Ζελένσκι, που είπε ευχαριστώ στα κράτη μέλη για την «ισχυρή στήριξή τους από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνοντας ότι «το μήνυμά σας είναι ισχυρό, προς τον ουκρανικό λαό και τους πολεμιστές στο μέτωπο».
Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο Αντόνιο Κόστα ανέφερε ότι σήμερα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, μέσα από την οποία θα ενισχυθεί και η άμυνα της Ουκρανίας. «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Ουκρανία για μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη ειρήνη», είπε.
Από την πλευρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μια κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη. «Η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της και να αμυνθεί. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να βάλουμε και την Ουκρανία σε θέση ώστε να μπορεί να προστατεύει τον εαυτό της», δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας το σχέδιο «Επανεξοπλισμού της Ευρώπης», που παρουσίασε η Επιτροπή πριν από δύο ημέρες και με το οποίο θα μοχλευθούν ως και 800 δισ. ευρώ.
Copyright: European Union