«Όπου διενεργείται τρομοκρατική ενέργεια κατά του Ισραήλ, ο ισλαμιστής ριζοσπάστης αρχηγός Αλ-Τζολάνι θα δει τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας να πετούν και να πλήττουν τους τρομοκρατικούς στόχους», δήλωσε ο Κατς σε ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας το όνομα που είχε στη διάρκεια του πολέμου ο προσωρινός πρόεδρος της Συρίας Άχμαντ Αλ-Σαράα.
Uçaklarımızın hedefi Şam – İslami Cihad’ın merkezi
The target of our planes in Damascus – the headquarters of the Islamic Jihad pic.twitter.com/2pM8FBDQRj
— ✡Haber İsrael News✡🇮🇱🎗️ (@ShemaNews) March 13, 2025
Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι πραγματοποίησε πλήγμα «κατά ενός κέντρου διοίκησης… που ανήκε στην παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Δαμασκό».
«Το κέντρο διοίκησης χρησιμοποιούνταν για τον σχεδιασμό και τη διενέργεια τρομοκρατικών ενεργειών του Ισλαμικού Τζιχάντ κατά του Κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε ο στρατός.
Νωρίτερα το Παρατηρητήριο είχε δηλώσει ότι «η ισραηλινή αεροπορία εκτόξευσε δύο πυραύλους κατά κτιρίου στη συνοικία Ντουμάρ στη Δαμασκό, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου», σε μια περιοχή στην οποία κατοικούν κυρίως ηγέτες των Παλαιστινίων.
Για το ίδιο χτύπημα, μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ που βρισκόταν στον τόπο της αεροπορικής επιδρομής, δήλωσε στο Associated Press ότι η επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού είχε στόχο το σπίτι του ηγέτη της οργάνωσης, Ζιάντ Νακαλέχ. Ο ίδιος άνθρωπος τόνισε πως το διαμέρισμα είναι άδειο εδώ και χρόνια, προσθέτοντας ότι ο Νακαλέχ δεν βρίσκεται στη Συρία. Ερωτηθείς αν σκοτώθηκε κάποιος από το χτύπημα, απάντησε πως «το σπίτι ήταν άδειο».