Ελλάδα

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες η Ανάσταση και το ψήσιμο του οβελία – Πού αναμένονται βροχές

Σύμμαχος τόσο το βράδυ της Ανάστασης όσο και στο ψήσιμο του αρνιού θα είναι ο καιρός. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου και κάποιες τοπικές πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, χωρίς όμως να προβληματίσουν και με μικρή διάρκεια, αναμένεται να κυλήσουν το Μεγάλο Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα.

Ζιακοπούλου: Με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες Ανάσταση και Λαμπρή

Με καλοκαιρία η ώρα της Ανάστασης και το Πάσχα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο αναμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί και την θερμοκρασία να ανέρχεται από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη το Μ. Σάββατο θα έχουμε καλό καιρό με τους ανέμους να πνέουν βόρειους έως 4 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με ελάχιστες βροχές το μεσημέρι στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέλθει έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης: Μεταβολή του καιρού από την Τρίτη του Πάσχα

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός, το Μεγάλο Σάββατο (19/4), σε περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι παροδικά και θα υποχωρήσουν μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (19/4), επιτρέποντας την τέλεση της αναστάσιμης λειτουργίας υπό αίθριο ουρανό.

Την Κυριακή του Πάσχα (20/4), οι καιρικές συνθήκες θα είναι γενικά καλές σε ολόκληρη τη χώρα. Ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες σε ορεινές περιοχές της βόρειας και δυτικής Ελλάδας χωρίς, ωστόσο, να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Δευτέρα του Πάσχα (21/4) αναμένεται ιδανική για την επιστροφή των εκδρομέων, με ηλιοφάνεια, ήπιους ανέμους και ευνοϊκές θερμοκρασίες. Οι θάλασσες θα είναι ήρεμες, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να επιστρέψουν την Τρίτη του Πάσχα (22/4), θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεταβολή του καιρού, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα από τα δυτικά, φέρνοντας βροχοπτώσεις στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία και τη Μεγάλη Παρασκευή – 29 βαθμοί στην Κρήτη

Μικρή υποχώρηση σημείωσε η θερμοκρασία τη Μεγάλη Παρασκευή, διατηρούμενη ωστόσο σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 29.1 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 17:10 της Μεγάλης Παρασκευής 18/04, ενώ στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες τιμές από 524 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Δημοφιλέστερα

To Top