Διεθνή

Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί στα πλήγματα της Ινδίας στο πακιστανικό Κασμίρ – Με πυρά του πυροβολικού απάντησε το Πακιστάν

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους παιδί, σκοτώθηκαν στους ινδικούς βομβαρδισμούς οι οποίοι εξαπολύθηκαν εναντίον «πολιτικών» στόχων στο Πακιστάν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, δήλωσε ο πακιστανός υπουργός Άμυνας Χαουάτζα Ασίφ στο Γαλλικό Πρακτορείο, λίγη ώρα αφού το Νέο Δελχί ανακοίνωσε πως αεροσκάφη του έπληξαν «τρομοκρατικές εγκαταστάσεις» στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

«Έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τρεις αμάχους που σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδί», είπε ο υπουργός Ασίφ, προσθέτοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας επιτέθηκαν σε «πολλαπλούς στόχους, όλους πολιτικούς».

Πυρά του πακιστανικού πυροβολικού εναντίον περιοχών του ινδικού Κασμίρ

Το πακιστανικό πυροβολικό εξαπέλυσε πυρά στο ινδικό Κασμίρ, ανακοίνωσε σήμερα ο ινδικός στρατός, λίγη ώρα μετά το μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων από την Ινδία εναντίον «υποδομών τρομοκρατών» σε πακιστανικό έδαφος.

«Το Πακιστάν παραβίασε για άλλη μια φορά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, εξαπολύοντας βολές πυροβολικού στις περιοχές Μπίμπερ Γκαλί και Πουντς-Ρατζούρι», ανέφερε ο ινδικός στρατός μέσω Χ, συμπληρώνοντας πως αντέδρασε με τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Το Νέο Δελχί επιβεβαίωσε νωρίτερα πως διέταξε στρατιωτική επιχείρηση με ονομασία «Sindoor», βάζοντας στο στόχαστρο «υποδομές τρομοκρατών» σε εννέα τοποθεσίες στο Πακιστάν και στο υπό πακιστανικό έλεγχο τμήμα του Κασμίρ.

Πρόκειται για κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των δύο γειτονικών πυρηνικών δυνάμεων, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης στο ινδικό Κασμίρ στα τέλη Απριλίου.

Δημοφιλέστερα

To Top