Ελλάδα

Σοφία Τουντούρη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί Βαρουφάκη πυροδότησαν ένα κύμα απειλών και σεξιστικών επιθέσεων στο Διαδίκτυο

Μετά την ένταση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής συζήτησης στο Regional Growth Conference με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, η δημοσιογράφος και σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, Σοφία Τουντούρη, παίρνει δημόσια θέση για όσα εκτυλίχθηκαν.

Σε δήλωσή της, αναφέρει πως βρέθηκε στο επίκεντρο μιας θορυβώδους δημόσιας συζήτησης «χωρίς να το επιλέξει», διευκρινίζοντας ότι είχε κληθεί να συντονίσει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, χωρίς προκαθορισμένο θεματικό πλαίσιο. Όπως εξηγεί, η απόφασή της να μη δώσει συνέχεια στις προσβολές που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν συνειδητή: «Η στάση μου βασίστηκε στις αρχές που με καθοδηγούν ως άνθρωπο και επαγγελματία επί 18 χρόνια στα ΜΜΕ».

Η ίδια καταγγέλλει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτόξευσε εις βάρος της επανειλημμένα «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς», που δεν αφορούσαν μόνο την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά στόχευαν και στην προσωπικότητά της. Παράλληλα, σημειώνει πως δέχθηκε προσβολές και από μέρος του κοινού που βρισκόταν στην αίθουσα, γεγονός που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

«Αυτοί οι χαρακτηρισμοί πυροδότησαν ένα κύμα απειλών και σεξιστικών επιθέσεων στο Διαδίκτυο» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η δική της στάση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε λάβει ενδεικτικές ερωτήσεις εκ των προτέρων και είχε συμφωνήσει με το πλαίσιο της συζήτησης, «ρωτώντας βέβαια αν θα μαγνητοσκοπηθεί», όπως επισημαίνει με νόημα.

«Λυπάμαι βαθιά που το επίπεδο της συζήτησης κατέληξε τόσο χαμηλά. Δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε προσωπικές αντιπαραθέσεις», δηλώνει, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της με ήθος, αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό. Κλείνοντας, υπογραμμίζει πως «ο σεβασμός στον δημόσιο διάλογο δεν είναι πολυτέλεια – είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας» και εκφράζει ευγνωμοσύνη προς όσους της εξέφρασαν στήριξη, ενώ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

Αντιδράσεις στα social media

Να υπενθυμίσουμε πως ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αποκάλεσε τη δημοσιογράφο «γελοία», κάτι που στη συνέχεια προκάλεσε κύμα σχολίων στα social media, με κάποιους να καταγγέλλουν τη στάση του ως προσβλητική και απαξιωτική, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι και η συμπεριφορά της δημοσιογράφου δεν ήταν η δέουσα. Μάλιστα, υπήρξαν και εκείνοι που έκριναν πως η συμπεριφορά του πολιτικού ξεπέρασε τα όρια της ευπρέπειας.

Ο διάλογος μεταξύ της δημοσιογράφου και του Γιάνη Βαρουφάκη

Με αφορμή την παρουσία υποστηρικτών του κ. Βαρουφάκη στην αίθουσα, η δημοσιογράφος σχολίασε ότι γελάνε σε βάρος της με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 να υπερθεματίζει λέγοντας «δεν γελάνε μαζί σας, γελάνε εναντίον σας».

«Εναντίον μου γελάνε και χαίρεστε γι’ αυτό» είπε τότε η δημοσιογράφος με τον Γιάνη Βαρουφάκη «βεβαίως, είστε γελοία, είστε απολύτως κλαυσίγελος».

Δημοφιλέστερα

To Top