Διεθνή

Η Συρία καταδικάζει τις ισραηλινές επιδρομές και βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον της νότιας Συρίας, γνωστοποίησε μη κυβερνητική οργάνωση.

Πηγές του Ρόιτερς στις δυνάμεις ασφαλείας των de facto αρχών της Συρίας επιβεβαίωσαν πως επλήγησαν διάφοροι τομείς στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε όπλα που ανήκουν στο συριακό καθεστώς έπειτα από πυρά πυροβολικού προς την ισραηλινή επικράτεια χθες.

Η de facto κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε σήμερα τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο έδαφός της, μετά τη σειρά πληγμάτων του πυροβολικού και της αεροπορίας του Ισραήλ, καλώντας να υπάρξει «κατευνασμός» και διαβεβαιώνοντας πως δεν εγείρει «απειλή για κανέναν» στην περιοχή, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (…) Η κλιμάκωση αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της συριακής εθνικής κυριαρχίας κι επιδεινώνει τις εντάσεις στην περιοχή, ενώ έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη κατευνασμό και ειρηνικές λύσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών στη Δαμασκό.

«Επαναβεβαιώνουμε ότι η Συρία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι απειλή για κανέναν στην περιοχή. Η απόλυτη προτεραιότητα στον συριακό νότο είναι να επεκταθεί η εξουσία του κράτους και να τερματιστεί η παρουσία όπλων εκτός (του ελέγχου) κρατικών θεσμών», συνεχίζει το κείμενο.

Κάνει ακόμα λόγο για «μεγάλες ανθρώπινες και υλικές απώλειες» στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Δημοφιλέστερα

To Top