Ο μετεωρολόγος του OPEN παραθέτει και ένα χάρτη με τις διαφορές του ψυχρού και του θερμού αέρα, αλλά και το τι αναμένεται στην Ελλάδα.
«Όταν τα μελτέμια στο Αιγαίο ενισχύονται, περιορίζεται η θερμική αστάθεια. Όταν αυτά υποχωρούν ενισχύεται η θερμική αστάθεια στα βουνά ή και σε τριγύρω από αυτά περιοχές. Με την ατμοσφαιρική κυκλοφορία που μόλις αναλύσαμε θα κυλήσουν οι επόμενες αρκετές ημέρες στη χώρα μας, διαμορφώνοντας το ελληνικό κλασσικό καλοκαίρι», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 10 περιοχές
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Υψηλός κίνδυνος 3️ σε:
– Αττική & νότια Εύβοια
– Κρήτη
– Δωδεκάνησα, Κυκλάδες
– Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου🔥για αύριο Σάββατο 14/06:
🟡 Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ σε:
📍#Αττική & νότια #Εύβοια
📍#Κρήτη
📍#Δωδεκάνησα #Κυκλάδες
📍#Λέσβο #Χίο #Ψαρά #Σάμο #Ικαρία@CivPro_GR @112Greece @hellenicpolice pic.twitter.com/Pbe5Ke5inK— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 13, 2025