Στο αεροσκάφος δεν επέβαιναν Ίκαροι, ενώ οι δύο εκπαιδευτές τραυματίστηκαν αρκετά, με τον έναν να παραμένει διασωληνωμένος, ενώ ο συνάδελφός του υποβλήθηκε, κατά πληροφορίες, χθες σε χειρουργική επέμβαση στη μέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα προκλήθηκε από αποκόλληση πτέρυγας κατά την ευθυγράμμιση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος να καταλήξει τελικά στο έδαφος, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να διερευνά τώρα τα αίτια του ατυχήματος.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΕΑ:
Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 10:52, αεροσκάφος P2002-JF Tecnam της 360 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος από την Σχολή Ικάρων, που συμμετείχε σε πτήση συντήρησης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης στον κύκλο του αεροδρομίου Τατοΐου, προσέκρουσε στο έδαφος, εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.
Το πλήρωμα του αεροσκάφους, διακομίσθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Τα δύο σενάρια
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ για τις αιτίες του συμβάντος, τα βασικά σενάρια είναι δύο:
Στην πρώτη περίπτωση στο αεροσκάφος έκανε «κράτηση» ο κινητήρας, δηλαδή να υπήρξε ξαφνική βλάβη που προκάλεσε την άμεση απώλεια ύψους
Η δεύτερη υπόθεση είναι οι δύο πιλότοι να έκαναν άσκηση απώλειας κινητήρα και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να τεθεί ξανά σε λειτουργία, αυτό να μην κατέστη εφικτό.
11 ατυχήματα από τις αρχές του 2025
Σημειωτέον ότι 11 ατυχήματα έχουν σημειωθεί μόνο με τον συγκεκριμένο τύπο εκπαιδευτικών αεροσκαφών από τις αρχές του 2025,τα περισσότερα επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται το ίδιο μοτίβο κατάρρευσης του μπροστινού μέρους του αεροπλάνου, το οποίο προκαλεί πλέον ανησυχία λόγω της συχνότητάς του.
Υπενθυμίζεται ότι το P2002-JF είναι διθέσιο, μονοκινητήριο, ελικοφόρο, χαμηλοπτέρυγο και με σταθερό σύστημα προσγείωσης και χρησιμοποιείται για το στάδιο εκπαίδευσης επιλογής των νέων Ικάρων (IK I). Είναι ιταλικής κατασκευής, παράγεται από την εταιρεία Tecnam και πρωτοεισήλθε σε παραγωγή το 2002.
