Διεθνή

Ποια είναι η εκπρόσωπος του Τραμπ που απάντησε «η μάνα σου» σε δημοσιογράφο μετά την ερώτηση ποιος πρότεινε τη Βουδαπέστη για τη συνάντηση με Πούτιν

Τα φώτα της δημοσιότητας αλλά για τον λάθος λόγο συγκέντρωσε πάνω της τις τελευταίες ώρες η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ μετά την απάντηση «η μάνα σου» στο ερώτημα δημοσιογράφου ποιος πρότεινε τη Βουδαπέστη για τη συνάντηση με τον Πούτιν.

Η 27χρονη Λέβιτ υπηρετεί στη θέση αυτή από τον περασμένο Νοέμβριο όταν την επέλεξε ο Τραμπ για να γίνει η νεότερη σε ηλικία εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Τότε, μάλιστα, ο Τραμπ έλεγε για την Λέβιτ, η οποία στο παρελθόν ήταν υποψήφια και για μια θέση στο Κογκρέσο, ότι «θα διακριθεί και θα βοηθήσει να μεταδώσουμε το μήνυμά μας στον αμερικανικό λαό, καθώς κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη». «Η Καρολάιν είναι έξυπνη, σκληρή και έχει αποδείξει ότι είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική επικοινωνιολόγος» πρόσθετε τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Λέβιτ με καταγωγή από το Νιου Χάμσαϊρ, σπούδασε επικοινωνία και πολιτικές επιστήμες στο Saint Anselm College, ένα καθολικό κολέγιο στην πολιτεία της.

Ενώ ήταν ακόμα φοιτήτρια, έκανε πρακτική άσκηση στο Fox News και στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου επί της πρώτης προεδρίας Τραμπ. Όπως δήλωνε το 2020 στο Politico, μέσω αυτών των εμπειριών απέκτησε «την πρώτη της γεύση από τον κόσμο του Τύπου» με αποτέλεσμα να αποφασίσει, στη συνέχεια, να ακολουθήσει αυτή την καριέρα.

Λίγο μετά την αποφοίτησή της, το 2019, άρχισε να εργάζεται στον Λευκό Οίκο, αρχικά ως κειμενογράφος του Αμερικανού προέδρου και αργότερα ως βοηθός γραμματέας Τύπου.


Who is Karoline Leavitt, Trump’s new press secretary?

«Βοήθησα την γραμματέα Τύπου να προετοιμαστεί για συνεντεύξεις Τύπου υπό μεγάλη πίεση [και] πάλεψα ενάντια στα μεροληπτικά mainstream μέσα ενημέρωσης», έγραφε για την περίοδο αυτή στην ιστοσελίδα της υποψηφιότητάς της για το Κογκρέσο το 2022.

Μετά την αποχώρηση της από τον Λευκό Οίκο, η Λέβιτ εργάστηκε ως διευθύντρια επικοινωνίας για την Ελίς Στεφάνικ, την βουλευτή των Ρεπουμπλικάνών που επέλεξε ο Τραμπ ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Δημοφιλέστερα

To Top