Ο υπουργός Μάτους Σουτάι Έστοκ, που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, είπε στην τηλεόραση ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και 11 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν νεκροί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τρένα δεν συγκρούστηκαν μετωπικά, ούτε εκτροχιάστηκαν. Σε ανάρτησή της η αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «στις 7:31 μ.μ., στη γραμμή 158, ελήφθη ειδοποίηση για σύγκρουση δύο τρένων στο τμήμα Πέζινοκ – Μπρατισλάβα».
PHOTO: Pezinok–Bratislava Main Station line pic.twitter.com/VImZPUQWYi
— Rapid Report (@RapidReport2025) November 9, 2025
Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε στη γραμμή που συνδέει την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα με το Πέζινοκ, 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης.
Ένας επιβάτης που μίλησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Aktuality.sk, είπε ότι ακούστηκε ένας πολύ δυνατός κρότος.
🚨🇸🇰#BREAKING | NEWS ⚠️
Update over 30 people injured some in serious condition after two trains collide in Slovakia at the Bratislava main station.Massive search and rescue ongoing with hundreds of emergency responders helping with the injured and victims and passengers stuck… pic.twitter.com/HoWb3wqcmc
— Todd Paron🇺🇸🇬🇷🎧👽 (@tparon) November 9, 2025
Το ατύχημα αυτό είναι το δεύτερο που σημειώνεται στη χώρα μέσα σε έναν μήνα. Στις 13 Οκτωβρίου, δύο τρένα συγκρούστηκαν στην ανατολική Σλοβακία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 91 άνθρωποι.
Η Σιδηροδρομική Εταιρεία Σλοβακίας (ZSSK) δήλωσε ότι «το περιστατικό θα διερευνηθεί διεξοδικά και ότι τα αίτιά του προς το παρόν παραμένουν άγνωστα. «Θα παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες μόλις το επιτρέψει η πορεία της έρευνας» σημείωσε σε ανακοίνωσή της.
