This was the Island of Catanduanes in the Philippines during Super Typhoon Fung-Wong (UwanPH).
From all the footage I’ve seen, I’d say they came off the worst. Fingers crossed this is the last typhoon of the season. They’ve had enough!pic.twitter.com/Q8GcygAjjt
— Volcaholic 🌋 (@volcaholic1) November 10, 2025
Ένα άτομο πνίγηκε στις πλημμύρες στην επαρχία Καταντουάνες, ενώ άλλο ένα σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε το σπίτι του στην πόλη Κατμπαλόγκαν. Δύο κατολισθήσεις σε πόλεις της επαρχίας Νουέβα Βισκάγια προκάλεσαν τον θάνατο δύο παιδιών και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο Φουνγκ-γουόνγκ, με πλάτος 1.800 χιλιομέτρων, συνοδευόταν από ανέμους που έφταναν τα 230 χλμ/ώρα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε υποδομές και κατοικίες σε αρκετές περιοχές της Λουσόν. Ο τυφώνας εξασθένησε μέσα στη νύχτα και κινήθηκε προς τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με τις κρατικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.
Οι αρχές έκλεισαν σχολεία και κυβερνητικά γραφεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς ισχυρές βροχές και άνεμοι προκάλεσαν πλημμύρες σε τουλάχιστον 132 χωριά του βορρά. Σε ένα από αυτά, κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στις στέγες τους καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε ραγδαία.
Περισσότερες από 325 εσωτερικές και 61 διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ περίπου 6.600 επιβάτες και εργαζόμενοι σε πλοία παρέμειναν αποκλεισμένοι στα λιμάνια, μετά την απαγόρευση απόπλου λόγω της κακοκαιρίας.
Ο Φουνγκ-γουόνγκ έπληξε τη χώρα λίγες ημέρες μετά τον φονικό τυφώνα Καλμάγκι, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους. Παρά το νέο κύμα καταστροφών, η Μανίλα δεν έχει ζητήσει ακόμη διεθνή βοήθεια, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία έχουν δηλώσει έτοιμες να συνδράμουν, σύμφωνα με αξιωματούχους.
