Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή στον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το flashnews.gr. Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε χρόνια ο 38χρονος Μανώλης Αφράτης έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας σε σε θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο, την ώρα που πραγματοποιούσε διανομές με φορτηγό ψυγείο.
Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, καθώς καταπλακώθηκε από τα καθίσματα του φορτηγού.
Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το δυστύχημα οφείλονταν σε έλλειψη συντήρησης του φορτηγού καθώς κατά την διάρκεια της οδήγησης έσπασαν τα φρένα του οχήματος. Στο πλαίσιο αυτό είχε υποβάλει την ίδια ποινή με το Εφετείο, ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
