Ελλάδα

Δέκα μυστικά για τους τέλειους κουραμπιέδες

Πόσες φορές σας έχει τύχει, ενώ λαχταράτε να γευτείτε έναν κουραμπιέ, τελικά να απογοητεύεστε γιατί δεν ήταν αυτός που ονειρευόσασταν; Άλλοι είναι σκληροί, άλλοι διαλύονται εύκολα και άλλοι, πάλι, δεν κρατούν καθόλου ζάχαρη. Συγκεντρώσαμε για εσάς, 10 απαράβατους κανόνες – ας τον λέμε δεκάλογο – για να πετύχετε τον τέλειο κουραμπιέ.

Ο δεκάλογος του τέλειου κουραμπιέ

Οι βουτυράτοι κουραμπιέδες δεν λείπουν από το γιορτινό τραπέζι. Επειδή όμως όλα θέλουν την τέχνη τους, για να έχετε αψεγάδιαστο αποτέλεσμα σε υφή και γεύση, ιδού μερικά χρήσιμα tips για να φτιάξετε τους τέλειους κουραμπιέδες.

1. Δεν πειραματιζόμαστε

Επιλέξτε μία συνταγή που να είναι δοκιμασμένη για να έχετε εγγυημένο αποτέλεσμα. Η ζαχαροπλαστική δεν αφήνει περιθώρια για πολλούς πειραματισμούς και σίγουρα δεν θέλετε τα υλικά και ο κόπος σας να πάνε χαμένα, ειδικά στις μέρες μας που τα υλικά έχουν γίνει ακριβά.

2. Γεύση και άρωμα βουτύρου

Το γευστικό αποτέλεσμα και η υφή του κουραμπιέ εξαρτώνται κατά πολύ και από το είδος του βουτύρου που θα χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε πιο «μπισκοτένιο» αποτέλεσμα, το αγελαδινό είναι ό,τι πρέπει, ενώ το αιγοπρόβειο είναι η ιδανική επιλογή για να έχουν οι κουραμπιέδες σας τριφτή υφή, έντονο άρωμα και να λιώνουν στο στόμα. Η επιλογή της μαργαρίνης, μπορεί πλέον να θεωρείται «παραδοσιακή» – ενώ δεν είναι, ωστόσο όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες και δεν είναι τόσο θρεπτική.

Διαβάστε αναλυτικά στο cantina.gr

Δημοφιλέστερα

To Top