Διεθνή

Προσευχήθηκε μαζί με καθολικούς και ορθόδοξους ο Πάπας Λέων στην Κωνσταντινούπολη

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ έγινε δεκτός με ύμνους και χειροκροτήματα από τη μικρή καθολική κοινότητα της Τουρκίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος στην Κωνσταντινούπολη πριν συμμετάσχει σε προσευχή από κοινού με τους ορθόδοξους 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Τουρκία.

«Η επίσκεψη αυτή είναι ευλογία για μας», δήλωσε ο 35χρονος Αλί Γκιουνουρού που ανήκει στην κοινότητα των χριστιανών που αποτελούν το 0,1% του πληθυσμού της μουσουλμανικής Τουρκίας.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη από ειρήνη. Έχουμε σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή μας, στη χώρα μας: οι ξένοι, οι πρόσφυγες (…) Πιστεύω ότι ο πάπας θα έχει την δύναμη να τους βοηθήσει και πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχή μου».

Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή, ο πάπας ενθάρρυνε τους ιερείς, τους μοναχούς και τους πιστούς διαβεβαιώνοντας ότι «η λογική της ταπεινότητας είναι η πραγματική δύναμη της Εκκλησίας» σε μία χώρα όπου οι χριστιανοί συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά του αισθήματος του αποκλεισμού.

«Η πολύ σημαντική παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην χώρα αυτή θέτει στην Εκκλησία την πρόκληση της υποδοχής και φροντίδας εκείνων που είναι οι πλέον ευάλωτοι», είπε ο πάπας.


Προσευχήθηκε μαζί με καθολικούς και ορθόδοξους ο Πάπας Λέων στην Κωνσταντινούπολη

«Ας πορευθούμε μαζί»

Το απόγευμα ο πάπας αναμένεται στο Ιζνικ, την αρχαία Νίκαια της Βιθυνίας νότια της Κωνσταντινούπολης, για να γιορτάσει μαζί με την ηγεσία της ορθοδοξίας τα 1.700 χρόνια από την πρώτη οικουμενική σύνοδο που είχε συγκεντρώσει το 325 μ.Χ. περισσότερους από 300 επισκόπους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Δημοφιλέστερα

To Top