Για το έτος 2025-2026, η ιταλική κουζίνα επέστρεψε στην κορυφή παίρνοντας την πρωτιά από την ελληνική που κατείχε ωε πέρυσι.
Στην 3η θέση βρίσκεται η κουζίνα του Περού και ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιαπωνία.
Στην 7η θέση είναι η τουρκική κουζίνα, στην 8η κινεζική ενώ τη δεκάδα κλείνουν η γαλλική και η ινδονησιακή κουζίνα.
Ελληνική παρουσία με καλή θέση στη δεκάδα έχουν και στα καλύτερα πιάτα του κόσμου και στις καλύτερες περιοχές για το φαγητό.
Στην 6η θέση της δεκάδας με τα πιάτα είναι το κοντοσούβλι με πρώτη τη σούπα Vori-vori από την Παραγουάη και 2η την ναπολιτάνικη πίτσα. Πρώτη στα τυριά είναι η γραβιέρα, στα πιάτα με αρνίσιο κρέας δεύτερα είναι τα παϊδάκια και πέμπτο είναι το αντικριστό.
Ούτε λίγο ούτε πολύ έξι θέσεις στη δεκάδα των καλύτερων περιοχών για φαγητό έχει η Ελλάδα, με την Ιταλία να καταλαμβάνει τις δύο πρώτες θέσεις με την Καμπανία και την Εμίλια-Ρομάνα.
Η Κρήτη είναι τρίτη, πέμπτη η Μακεδονία, στην 6η θέση οι Κυκλάδες, στην 8η η Πελοπόννησος και στη 10η το βόρειο Αιγαίο.
