Διεθνή

Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ

Η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Ashab Al Yamim ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, δημοσιεύοντας μάλιστα βίντεο που φέρεται να δείχνει την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η δήμαρχος της πόλης, Φέμκε Χαλσέμα, χαρακτήρισε την επίθεση ως σκόπιμη και στοχευμένη κατά της εβραϊκής κοινότητας, επισημαίνοντας ότι προκάλεσε περιορισμένες ζημιές στο κτήριο καταστροφή.

Το περιστατικό έρχεται μετά από παρόμοιο εκρηκτικό χτύπημα έξω από μια συναγωγή στη Ρότερνταμ, το οποίο προκάλεσε μικρή πυρκαγιά και ζημιές, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι από την ολλανδική αστυνομία.

Η συγκεκριμένη εξτρεμιστική ομάδα φαίνεται να συνδέεται με αρκετές αντισημιτικές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες στην Ολλανδία.

Δημοφιλέστερα

To Top