Ο Κέβιν Χάσετ, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι το συνολικό κόστος του πολέμου αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, ενώ υποβάθμισε το ενδεχόμενο άμεσης ανάγκης για συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Κογκρέσο.
«Ο τελευταίος αριθμός για τον οποίο ενημερώθηκα ήταν 12 δισεκατομμύρια δολάρια και επομένως αυτός παραμένει συνεπής με τα στοιχεία που έχουμε», ανέφερε ο Χάσετ στο CBS News. «Πρόκειται για επιχειρήσεις για τις οποίες διαθέτουμε ήδη τα απαραίτητα οπλικά συστήματα και μέσα, οπότε δεν είναι απαραίτητο να χρειαστούμε κάποια πρόσθετη χρηματοδότηση».
Ο πόλεμος, που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, από αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις βρίσκεται πλέον στην τρίτη εβδομάδα του.
Δεν είναι απολύτως σαφές σε ποια χρονική περίοδο της σύγκρουσης αντιστοιχεί το ποσό που ανέφερε ο Χάσετ, ωστόσο ο ίδιος διευκρίνισε ότι πρόκειται για τα χρήματα «που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής».
Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, Αμερικανοί βουλευτές ενημερώθηκαν ότι το κόστος του πολέμου στο Ιράν κυμαινόταν περίπου στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση.
Παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει εκτιμήσεις ότι το συνολικό ύψος ενός ενδεχόμενου πακέτου συμπληρωματικής χρηματοδότησης για τον πόλεμο θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.
