Ο μάρτυρας που σήμερα ολοκλήρωσε την κατάθεση του, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, επανέλαβε πως δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο των δύο κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο – ο τρίτος είναι κρατούμενος για άλλη υπόθεση και εκπροσωπείται – κάποιον από τους δράστες της επίθεσης καθώς η ομάδα που είχε εισβάλει στο γραφείο του, ήταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
Ο τότε πρύτανης κατέθεσε πως το βίαιο συμβάν, κατά τη διάρκεια του οποίου οι δράστες είχαν κρεμάσει αυτοσχέδια ταμπέλα στον λαιμό του, «ήταν ένα γεγονός που συντάραξε όχι μόνο την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και καθηγητές στο εξωτερικό».
Ο αυτόπτης της βίας που είχε δεχθεί ο κ. Μπουραντώνης, καθηγητής του ΟΠΑ και την επίμαχη περίοδο αντιπρύτανης, Κωνσταντίνος Δράκος, δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δύο κατηγορούμενων κάποιον από τους δράστες της επίθεσης.
Ο μάρτυρας χαρακτήρισε το περιστατικό «καταδρομική επίθεση στα όρια της τρομοκρατίας» εξιστορώντας ότι βρισκόταν στο γραφείο τού πρύτανη την ώρα που η ομάδα των κουκουλοφόρων εισέβαλε στο χώρο: «Άνοιξε βίαια η πόρτα και μπήκαν 10-12 άτομα, φώναζαν, έσπαγαν, πέταγαν πράγματα, πρέπει να είχαν σφυριά… Δεν ασχολήθηκαν μαζί μου. 3-4 άτομα πήγαν κατευθείαν στον πρύτανη».
Αναφερόμενος στην ταμπέλα που είχαν περάσει οι δράστες στον λαιμό του πρύτανη, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο κ. Μπουραντώνης έκανε αμέσως μία κίνηση και την τράβηξε. «Κράτησε 15 δευτερόλεπτα. Έγινε όμως το κλικ…» είπε ο κ. Δράκος για τη φωτογραφία με στόχο τη διαπόμπευση, που αναρτήθηκε από τους δράστες.
Ο μάρτυρας κλήθηκε να διευκρινίσει περιγραφή που είχε κάνει στο πλαίσιο της έρευνας για γυναίκα, μέλος της ομάδας των δραστών.
Πρόεδρος: Αναφέρεται ότι εσείς έχετε αναγνωρίσει την κατηγορούμενη…
Μάρτυρας: Δεν ξέρω πώς έχει καταγράφει η φράση «με μεγάλη βεβαιότητα». Ήταν όλοι με φουλ φέις. Κανέναν δεν αναγνωρίζω… Θα ήταν ανεύθυνο να πω κάτι άλλο.
Ο μάρτυρας αλλά και ο πρώην πρύτανης είχαν αναφερθεί στις καταθέσεις τους σε μια από τις γυναίκες, μέλος της ομάδας των δραστών, που «ήταν ψηλή». Έτσι η πρόεδρος ζήτησε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί από το εδώλιο και κάλεσε το μάρτυρα να πει αν μπορεί να την αναγνωρίσει.
«Μια από τις κοπέλες ήταν εμφανώς πιο ψηλή. Να την αναγνωρίσω, σίγουρα όχι. Θα μπορούσε να είναι ή και όχι» είπε ο κ. Δράκος.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως με αφορμή τη συγκεκριμένη επίθεση άλλαξαν πολλά πράγματα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ωστόσο, υπογράμμισε πως «η είσοδος στο πανεπιστήμιο δεν απαγορεύεται σε κανέναν».
